Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Oταν αγχώθηκε... ξύπνησε ο Αστέρας

Οταν κινδύνεψε με... αντίο τότε φάνηκε να ξυπνάει για τα καλά ο Αστέρας Τρίπολης και, επικρατώντας χτες στην έδρα του, επί της φινλανδικής Ροβανιέμι με 4-2, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες στον πρώτο αγώνα στη Φινλανδία είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Στον επόμενο γύρο, ο βαθμός δυσκολίας για τους Αρκάδες ανεβαίνει αισθητά, καθώς θα αντιμετωπίσουν τη γερμανική Μάιντς.

Στο χτεσινό παιχνίδι, η ελληνική ομάδα είχε αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοση, δείγμα που λίγο έλειψε να το πληρώσει. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά πετυχαίνοντας νωρίς νωρίς το γκολ που ήθελαν για να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολο με τον Κουρμπέλη μόλις στο 12. Μάλιστα, λίγο πριν το ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τον Αστέρα που κέρδισε παρατραβηγμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις στο 45λεπτο και την αποβολή του πορτιέρο της Ροβανιέμι Σάχλγκρεν. Ο Ντε Μπλάσιτς ευστόχησε στην εκτέλεση κάνοντας το 2-0 και φέρνοντας την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση. Ωστόσο, στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να πιέζουν, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το σκορ και να παίζουν πιο επιθετικά Μάκιταλο (53'), Λάντεμακι (62'). Η είσοδος του Μπαντιμπανγκά από τον Στάικο Βεργέτη βελτίωσε την εικόνα της ελληνικής ομάδας που φάνηκε πιο απειλητική και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα με τον Ντε Μπλάσις (73') και Μπακασέτα (81'), ενώ είχε και δοκάρι με τον Μάσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Οκονεν, Γκέι, Οταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).

  • Η Σαράγεβο, που ανέτρεψε εκτός έδρας το εις βάρος της 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, επικρατώντας με 3-1 της Χαούγκεσουντ στη Νορβηγία θα είναι η αντίπαλος του Ατρόμητου στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ