Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ασκηση αεράμυνας στο φόντο ενδοαστικών ανταγωνισμών

Ασκηση αεράμυνας διατάχθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης από το ΓΕΕΘΑ. Η εντολή ενεργοποίησης του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας, στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΣΠΙΣ», και με στόχο επισήμως «την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης», εντάσσεται στους έντονους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για τον έλεγχο κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και δρόμων της Ενέργειας στο Αιγαίο και ευρύτερα την Ανατολική Μεσόγειο.

Λέγεται ότι στο πλαίσιο της άσκησης σήμανε συναγερμός, επανδρώθηκαν όλοι οι επίγειοι σταθμοί και τέθηκαν σε λειτουργία τα ελληνικά πυραυλικά συστήματα από τον Εβρο ως την Κρήτη, έτοιμα να πλήξουν εναέριους στόχους.

Σημειωτέον, το τελευταίο διάστημα πετούν συχνά στο Αιγαίο τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας - ηλεκτρονικού πολέμου τύπου «CN-235», με στόχο να εντοπίσουν τις συχνότητες στις οποίες λειτουργούν τα ραντάρ της ελληνικής αεράμυνας, ώστε στην κρίσιμη στιγμή να προσπαθήσουν να τα «τυφλώσουν».

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τη μεθοδευόμενη από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ μεταστάθμευση αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στην Κρήτη, στις αεροπορικές βάσεις στη Σούδα ή στο Καστέλι Ηρακλείου, για χρήση σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Επιβεβαιώνονται, γι' άλλη μια φορά, οι ανησυχίες της ΕΕΔΥΕ για την ολοένα και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Μαύρης Θάλασσας. Το πρόσχημα, αυτή τη φορά, πέραν του γνωστού, των "συμβατικών υποχρεώσεων" προς το ΝΑΤΟ, είναι εκείνο της ανάγκης αντιμετώπισης της "ισλαμικής τρομοκρατίας" και των "ασύμμετρων απειλών" στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Καμιά αναμονή και καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Εκείνο που απαιτείται είναι η ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ως την τελική διάλυσή τους», τονίζει η ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ