Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δουλειά μέχρι τελικής πτώσης για τις τραπεζοκόμους

Ερώτηση για το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι τραπεζοκόμοι και η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων λόγω της έλλειψης προσωπικού κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας. Σύμφωνα με υπόμνημα των ίδιων των εργαζομένων:

  • Παρόλο που είναι μόνιμες υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαν πενθήμερη εργασία. Εργάζονται έξι ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα Σαββατοκύριακα, αργίες, εξαιρέσιμες κλπ. Μέχρι σήμερα τους οφείλονται τουλάχιστον σαράντα (40) ρεπό στην κάθε μία, τα οποία δεν ξέρουν πότε θα τα πάρουν.
  • Δεν λαμβάνουν την ετήσια άδεια που δικαιούνται ή μέρος αυτής τη θερινή περίοδο. Τη φετινή περίοδο δεν έχουν πάρει ούτε μία ημέρα άδεια και δεν υπάρχει προοπτική να πάρουν άδεια το καλοκαίρι, επειδή δεν επαρκεί ο αριθμός των τραπεζοκόμων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Είναι αναγκασμένες πέντε τραπεζοκόμοι να εργάζονται πέραν των ορίων της ανθρώπινης αντοχής, καθώς εξυπηρετούν όλο το χώρο του Νοσοκομείου, σπρώχνοντας καρότσια σε όλους τους ορόφους, εργασία την οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια την έκαναν είκοσι τραπεζοκόμοι.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, το ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε άμεσα:

  • Να αντιμετωπιστεί η οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη τραπεζοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό τραπεζοκόμων με μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου και να μην εργάζεται το προσωπικό σε συνθήκες εξόντωσης.
  • Να δοθούν οι οφειλόμενες άδειες και ρεπό στις εργαζόμενες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ