Πέμπτη 31 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποσφραγίστηκαν οι «προσφορές» για την Ακτή Βουλιαγμένης

Καθώς προχωρούν οι διαδικασίες «αξιοποίησης» των «φιλέτων» σε όλο το μήκος του «παραλιακού μετώπου» στην Αττική, στην επόμενη φάση μπήκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ακτής Βουλιαγμένης, μετά την αποσφράγιση των έξι δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το ακίνητο της Ακτής Βουλιαγμένης, το οποίο λειτουργεί ως οργανωμένη πλαζ (με την είσοδο για τους λουόμενους στα 4 ευρώ), βρίσκεται στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και έχει έκταση 76 στρέμματα μέχρι την οριογραμμή του αιγιαλού, με κεντρική είσοδο από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Απόλλωνος.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η διάρκεια μίσθωσης της Ακτής είναι 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον πέντε έτη, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΤΑΔ, επιδίωξή της μέσω της εκμίσθωσης σε ιδιώτες είναι «να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», προφανώς για τα αντίστοιχα... υψηλά βαλάντια.

Δεσμευτικές προσφορές για την εκμίσθωση της Ακτής κατέθεσαν η ένωση εταιρειών «Αpollo Ιnvestment HOLDCO και Lyvarian Trading Limited», η ένωση προσώπων «Βλάσιος Σταθοκωστόπουλος - Ρorto Τhermes Resorts & Spas S.A.», η «Μοτοδυναμική ΑΕΕ» του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου, η «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ», η ένωση προσώπων «Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών ΑΒΕΕ και Αναστάσιος Α. Δράκος» και η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, του ομίλου Λασκαρίδη (των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρετανία» και «King George»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το σχήμα «Apollo - Lyvarian» αποτελεί συμμαχία του αραβικού επενδυτικού σχήματος «Jermyn Street», που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης, και της εταιρείας «Lyvarian» που φέρεται να εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ