Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τη λειτουργία ΕΠΑΣ

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από το μετασχηματισμό των έξι επαγγελματικών σχολών ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε ΣΕΚ ή ΙΕΚ, μετέφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία έξι (6) Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), οι οποίες, με βάση το Νόμο 4186 / 2013 που διέλυσε την επαγγελματική εκπαίδευση, θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε ΣΕΚ ή ΙΕΚ.

Οι εν λόγω σχολές διαχρονικά καλύπτουν ανάγκες που σχετίζονται με την επαγγελματική κατάρτιση στα αγροτικά επαγγέλματα, ενώ σε αυτές φοιτούν μαθητές απ' όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η σίτιση και η στέγαση παρεχόταν δωρεάν.

Η ψήφιση του Νόμου 4186 / 2013 έχει ως αποτέλεσμα η λειτουργία τους να βρίσκεται στον αέρα, καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν είναι δυνατή η εγγραφή μαθητών στο Α' έτος.

Κατά συνέπεια ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και η εγγραφή μαθητών στο Α' έτος. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και την κάλυψη των αναγκών των μαθητών για σίτιση, στέγαση και ασφαλείς μεταφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ