Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισκέφτηκε τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα για να εκφράσει την έντονη καταδίκη της για τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς και τη συμπαράσταση και στήριξή της στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται 47 ολόκληρα χρόνια για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, αποτελούμενη από τους Βέρα Νικολαΐδου, Χρήστο Μαργανέλη και Γρηγόρη Αναγνώστου, συναντήθηκε με τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι, ενημερώνοντάς τον για τις πρωτοβουλίες που ήδη πήρε και που σκοπεύει να αναλάβει το επόμενο διάστημα με τις Επιτροπές Ειρήνης, σε όλη τη χώρα, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), όσο και συντονισμένα με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα.

Τέλος, γι' άλλη μια φορά τονίστηκε ο ρόλος και οι ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που είτε στηρίζουν απροκάλυπτα τις ισραηλινές επιχειρήσεις, είτε τηρούν πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, καθώς και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά συνεχίζει να τηρεί τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία, τέλος, δήλωσε ότι «για το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα :

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

-- Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

-- Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.

-- Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού.

-- Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Ετσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ