Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Παρεμβάσεις και πρόγραμμα προσαρμογής στη διαχείριση

Επιμένει να δείχνει το δέντρο και να κρύβει το δάσος η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις της στα μέτωπα της πολιτικής επικαιρότητας. Σε συνέχεια της προσπάθειάς της να πείσει τη φτωχή αγροτιά ότι για τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο δεν φταίει η ΕΕ και η στρατηγική της, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, αλλά η Μέρκελ. Κι ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ευθύνεται επειδή συμμετέχει στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής, αλλά επειδή δεν ζήτησε εξαίρεση, χτες ο καθ' ύλην αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Β. Αποστόλου, κατηγόρησε την υποτιθέμενη «κυβερνητική ανευθυνότητα» και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τον αποχαρακτηρισμό βοσκοτόπων και τις εξισωτικές ενισχύσεις.

Επιδιώκοντας να εγκλωβίσει το λαό στο πλαίσιο της εναλλαγής στη διαχείριση που δεν θίγει τη στρατηγική του κεφαλαίου, και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «επικίνδυνη για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα» με την «εμμονή της στη μνημονιακή πολιτική».

Σε ό,τι αφορά το ρωσικό εμπάργκο, ο ΣΥΡΙΖΑ και στο χτεσινό του σχόλιο επιμένει να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αδυνατεί να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και των αγροτών, μένοντας ουραγός των εξελίξεων».

Στο μεταξύ τα επιτελεία του κόμματος ολοκληρώνουν τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος, γεύση του οποίου αναμένεται να δώσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Την Πέμπτη 21 Αυγούστου ορίστηκε κοινή σύσκεψη της ομάδας σύνταξης του προγράμματος με την Πολιτική Γραμματεία για τις τελευταίες παρατηρήσεις - διορθώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ