Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Αναμένεται η Υπουργική Απόφαση

Τις επόμενες μέρες, μετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει ζητήματα μετεγγραφών.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «υπάρχει κενό στο νόμο για τις μετεγγραφές όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών».

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, προβλέπεται ότι οι επιτυχόντες του σχολικού έτους 2013 - 2014 «τεκμαίρεται ότι έχουν δικαίωμα μεταφοράς (...) εφόσον κατά το έτος 2013 το ετήσιο εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ κατά άτομο», ενώ ο αριθμός των «μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ