Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ
Τριπλή διάκριση για ελληνική αποστολή

Μαζεμένες ήρθαν οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή που μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στην Κίνα, αφού η χτεσινή μέρα της διοργάνωσης συνοδεύτηκε από την κατάκτηση τριών μεταλλίων.

Στην κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις του με αυτήν τη φορά η παρουσία του στον τελικό να συνοδεύεται και από το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στα 50μ ύπτιο με χρόνο 25.44. Επίσης, η Ελένη Κουτσουβέλη προκρίθηκε στο σημερινό τελικό των 50 μέτρων ύπτιο με χρόνο 29.29, τερματίζοντας στην 4η θέση στον ημιτελικό, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ελισάβετ Παντή ήταν 28η με χρόνο 30.41.

Στο βάθρο ανέβηκε και η Αθηνά - Μαρία Αγγελοπούλου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, κατακτώντας επίσης το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 3:51.59. Στην κωπηλασία υπήρξε άλλη μια αξιόλογη παρουσία με το δίδυμο της δίκωπου Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη να κατακτούν την πρώτη θέση στο μικρό τελικό και την έβδομη στη γενική κατάταξη με 3:18.90.

Το τρίτο μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Γιακουμάτος στην ξιφασκία, που αγωνίστηκε στο μικρό τελικό με την εμικτή ομάδα της Ευρώπης κόντρα στην ομάδα Ασίας - Ωκεανίας. Στο ίδιο αγώνισμα η Θεοδώρα Γκουντούρα κατέλαβε την 6η θέση στο μεικτό ομαδικό των ηπείρων.

Κατά τα άλλα, σημαντική επιτυχία υπήρξε και στο στίβο όπου ο Ανδρέας Θανάσης ήταν 8ος στον προκριματικό του δίσκου με βολή στα 55.36 και προκρίθηκε στο σαββατιάτικο τελικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ