Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν το θανάσιμο τραυματισμό ναυτεργάτη

Νέο εργατικό «ατύχημα» στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση - καταγγελία για το θανάσιμο τραυματισμό του ναυτεργάτη Δ. Γαλανού, σε εργατικό «ατύχημα» που έγινε τη Δευτέρα πάνω στο ρυμουλκό πλοίο «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στη διάρκεια αποκατάστασης κάβων και συρματόσχοινων, μετά από ρυμούλκηση πλοίου από το Σουέζ στον Πειραιά, εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ.

Οπως σημειώνουν, «κατ' επανάληψη έχουμε καταγγείλει την υπονόμευση της ανθρώπινης ασφάλειας και ζωής που έχουν δημιουργήσει οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αποτέλεσμα τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς, για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, των εργαζομένων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική έχει οικοδομήσει εργασιακές συνθήκες "γκέτο".

Στο μεταξύ, τέσσερα άτομα έπαθαν εγκαύματα από καυστική ποτάσα σε οινοποιείο στην περιοχή της Παλιανής Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εργατικό «ατύχημα» προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της ΕΑΣ Ηρακλείου, όταν για άγνωστο λόγο έσπασε λάστιχο με καυστική ποτάσα και τους περιέλουσε.

Τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 χρόνων, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα. Το νέο εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει με ανακοίνωση η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ