Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ανεβάζουν στροφές» Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές

Για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, προετοιμάζονται τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στη Μακεδονία και τη Θράκη.

  • Στη Θεσσαλονίκη, το ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, αποφάσισε να συμμετέχει στην πανεργατική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ορισε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Τσιμισκή με Αριστοτέλους και προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., με αιτήματα: Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες, το Σωματείο προγραμματίζει εξορμήσεις σε κεντρικές αποθήκες, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, σε κάθε εμπορικό κατάστημα.
  • Στην Ξάνθη προγραμματίζεται συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, αλλά και για την ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική, για προβλήματα σε εργασιακούς χώρους, κ.ά.
  • Στην Κοζάνη, σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης του για το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στα γραφεία του. Ηδη έχει ανακοινώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο με αναχώρηση στις 3 μ.μ. από το Δημαρχείο.
  • Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 3 μ.μ. του Σαββάτου, από το τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη σωματείων ενόψει της ΔΕΘ (2021-08-24 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (2017-09-01 00:00:00.0)
Υπερασπίζονται την κυριακάτικη αργία (2014-09-02 00:00:00.0)
Συσκέψεις και παρεμβάσεις (2013-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ