Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατατέθηκε η τροπολογία για τις διαγραφές φοιτητών

Με μια ακόμα κίνηση ελιγμού συνόδευσε ο υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος την κατάθεση χτες το απόγευμα στη Βουλή της αντιδραστικής τροπολογίας του για τις διαγραφές φοιτητών. Οπως ανακοίνωσε, σήμερα στην τροπολογία θα συμπεριληφθεί φράση σύμφωνα με την οποία όσοι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανανεώσει την εγγραφή του έστω σε ένα εξάμηνο δε θα διαγραφούν στις 31/8, αλλά θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στις δύο επόμενες εξεταστικές.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Ιδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις», του οποίου χτες ήταν η τελευταία 4η κατά σειρά συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το νομοσχέδιο μαζί με την τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.

Ο υπουργός εμπαίζοντας ανοιχτά τους χιλιάδες φοιτητές που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και απειλούνται με διαγραφή, χαρακτήρισε την τροποποίηση στην τροπολογία ως «επιεική» και ιδιαίτερα «θετική». Ενώ για άλλη μια φορά, η εξήγηση που έδωσε για την απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ χιλιάδες φοιτητές ήταν ότι έχει σημασία ο πραγματικός αριθμός των φοιτητών κάθε ιδρύματος για τις διεθνείς αξιολογήσεις των ιδρυμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ