Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θεατρικό τριήμερο προς τιμήν του Μάνου Κατράκη

Από 1 έως και τις 3 Σεπτέμβρη, στο «Σύγχρονο Θέατρο», στο Γκάζι

Σε έναν από τους μεγάλους του θεάτρου, στον κομμουνιστή ηθοποιό Μάνο Κατράκη, είναι αφιερωμένο το θεατρικό τριήμερο που διοργανώνει η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και το οποίο ανοίγει την αυλαία του την ερχόμενη Δευτέρα.

Φέτος, πέρα από τις συναυλίες, τα αφιερώματα και τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο κεντρικό τριήμερο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με μια σειρά εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του κεντρικού τριημέρου, το οποίο θα γίνει στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον. Με τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του κεντρικού τριημέρου δίνεται περισσότερος χώρος και χρόνος σε όλα τα είδη Τέχνης που έχει φιλοξενήσει σταθερά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο.

Η αρχή, λοιπόν, γίνεται με τις εκδηλώσεις για το θέατρο, που θα πραγματοποιηθούν στις 1, 2 και 3 Σεπτέμβρη στο «Σύγχρονο Θέατρο» στο Γκάζι (Ευμολπιδών 45, τηλ. 210.3464.380) και θα είναι αφιερωμένες στον Μάνο Κατράκη, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του. Εξάλλου, ο Μάνος Κατράκης υπήρξε και ένας στυλοβάτης του Φεστιβάλ από τα πρώτα βήματα του θεσμού, είχε σταθερή συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είτε με θεατρικές παραστάσεις είτε με απαγγελίες και συμμετοχή σε αφιερώματα.

Μέσα από το θεατρικό τριήμερο που ξεκινάει τη Δευτέρα, λοιπόν, η ΚΝΕ θα παρουσιάσει πέντε έργα από θεατρικές ομάδες νέων καλλιτεχνών που προβληματίζονται, σχολιάζουν και θίγουν θέματα από την επικαιρότητα, εμπνέονται από τη δύναμη του ανθρώπου που όταν την κατανοεί και παλεύει συλλογικά μπορεί να γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη

7 μ.μ. «Αγγέλα», του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

9 μ.μ. «5 ½ ιστορίες για την κρίση», ομάδα «ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ».

Τρίτη 2 Σεπτέμβρη

7 μ.μ. «Ο γάτος που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει», του Λουίς Σεπούλβεδα, από την ομάδα «ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ».

9 μ.μ. «Ζωή μου ο Matthew», ομάδα «KQINO-A».

Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη

7 μ.μ. «Σαν Αϋλο Πετούμενο», δραματοποιημένη ποίηση της Γιώτας Φωτιάδου - Μπαλαφούτη, από την Ερευνητική και Καλλιτεχνική Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας «Δρυός Τόποι».

9 μ.μ. «Αγγέλα», του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ