Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρες έφεραν τα πρωτοβρόχια

Από τις δασικές πυρκαγιές, σε επιχειρήσεις άντλησης υδάτων, πήγαν από τη μία μέρα στην άλλη οι πυροσβέστες σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της βροχόπτωσης. Μιας βροχής που ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση πόλεων και περιοχών, φέρνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με τον κίνδυνο, μόλις με τα πρωτοβρόχια.

Ειδικότερα, σημαντικά ήταν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στην Εύβοια. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και υπόγεια σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κιμμέρια, Γιάννενα, Καβάλα, Θάσο και Σαμοθράκη έκαναν την εμφάνισή τους στην πρώτη βροχή του φθινοπώρου που σε πολλές περιπτώσεις συνδυάστηκε και με διακοπές ρεύματος. Στη Θάσο, πολλά αυτοκίνητα στα Λιμενάρια κατέληξαν στη θάλασσα, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά ρεύματα, ενώ έκλεισε κι ένα τμήμα της περιμετρικής οδού του οικισμού. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και στην κυκλοφορία είτε από τους δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια είτε από τα «μικρά» τροχαία ατυχήματα. Επίσης, κλειστή ήταν για αρκετή ώρα για τα αυτοκίνητα η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκη - Εδεσσα, στο ύψος των Γιαννιτσών, καθώς υπήρχαν πολλά φερτά υλικά στο οδόστρωμα. Στην Ξάνθη και στην Καβάλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Σημειώνεται πως για σήμερα, αύριο και το Σάββατο, ο καιρός αναμένεται να είναι βελτιωμένος και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει αστάθεια. Από το μεσημέρι, αναμένονται σποραδικές βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει πτώση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ