Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

Την όξυνση των προβλημάτων για τα νέα ζευγάρια, εξαιτίας της έλλειψης δημόσιων και δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και της μείωσης των δικαιούχων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, φέρνει στην επιφάνεια η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ορεστιάδας.

Οπως αναφέρει, για άλλη μια χρονιά, με ευθύνη των δημοτικών αρχών δε θα λειτουργήσει στην πόλη της Ορεστιάδας δημοτικός βρεφικός σταθμός με αποτέλεσμα το κενό να καλύπτει η «ιδιωτική πρωτοβουλία» με φύλακτρα τσουχτερά για τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Στον Παιδικό Σταθμό της Κλεισσούς που λειτουργούσε με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δωρεάν για το σύνολο των παιδιών, από τη νέα σχολική χρονιά μετά και τη μείωση των κονδυλίων από την ΕΕ, η απερχόμενη δημοτική αρχή έσπευσε να βάλει φύλακτρα στο 30% των παιδιών. Ετσι, ενώ την προηγούμενη χρονιά φιλοξενήθηκε δωρεάν το σύνολο των παιδιών (66), στη νέα χρονιά 2014 - 2015 θα φιλοξενηθούν δωρεάν μόνο τα 42 παιδιά, τα υπόλοιπα θα πληρώσουν τροφεία από 450 ευρώ έως και 900 ευρώ το χρόνο.

Για άλλη μια χρονιά, οι δύο (1ος και 4ος) δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενήσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται σε εισόδους πολυκατοικιών, χωρίς αύλειο χώρο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ορεστιάδας καλεί τα νέα ζευγάρια που τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ, να δυναμώσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν:

Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την κατάργηση όλων των τροφείων. Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών με κρατική χρηματοδότηση, με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των δήμων , ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.

Αμεσα να ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου πολυδύναμου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ορεστιάδα.

Παράλληλα, όχι μόνο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους σταθμούς αλλά να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ