Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναδουλειές και στις εκπτώσεις διαπιστώνει η ΕΣΕΕ

Τα αποτελέσματα περιοδικής έρευνας για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και για το άνοιγμα των Κυριακών, δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ. Πρόκειται για τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων, σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Οπως προκύπτει, η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις. Το 53,9% των εμπόρων δήλωσε ότι έκανε μικρότερες πωλήσεις από πέρυσι και το 31,7% ότι έκανε τις ίδιες, ενώ μόλις το 13,6% σημείωσε αύξηση.

Το 73,5% των εμπόρων δήλωσε ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις (1ο δεκαήμερο των μηνών Μάη και Νοέμβρη) δε βοήθησαν καθόλου την επιχείρησή τους, ενώ το 20,1% ότι τη βοήθησε λίγο.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, οι έμποροι ρωτήθηκαν εάν άνοιξαν τα καταστήματά τους τις Κυριακές, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που τους δίνει η σχετική νομοθεσία. Ο αριθμός των καταστημάτων που δήλωσαν ότι άνοιξαν είναι μικρός, όπως ήταν άλλωστε και την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 20 Ιούλη.

Αλλά και από τα καταστήματα που άνοιξαν, το 49% και το 54% είδε τα έσοδά του να μειώνονται τον Ιούλη και τον Αύγουστο αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Μόλις το 18% των επιχειρήσεων δήλωσε αύξηση στα έσοδα, ενώ το υπόλοιπο 32% - 33% δήλωσε στασιμότητα.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, αυτή καταγράφεται ίδια στο 80% των καταστημάτων που ρωτήθηκαν, ενώ το 16,1% δήλωσε ότι προχώρησε σε μείωση προσωπικού τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, μόλις το 25% των επαγγελματιών δήλωσε ότι σκοπεύει να προσλάβει κάποιον εργαζόμενο στο μέλλον και το 75% ότι δε σκοπεύει να προσλάβει επιπλέον προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ