Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται το κυνήγι των μεταναστών

Τριάντα τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν χτες το πρωί από άντρες του Λιμενικού βόρεια της Σάμου. Τους μετέφεραν στο Βαθύ της Σάμου όπου και συνελήφθησαν γιατί στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα. Επίσης, δύο μετανάστες εντοπίστηκαν προχτές στην περιοχή Πυθαγορείου Σάμου. Αλλοι επτά μετανάστες, χωρίς χαρτιά, εντοπίστηκαν στην περιοχή λιμένα Χάλκης, από άντρες της Λιμενικής Αρχής Ρόδου. Συγκριτικά σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ΕΛΑΣ και Λιμενικό εντόπισαν συνολικά 4.300 μετανάστες, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός ανέρχεται σε 6.300. Με τους ρυθμούς αυτούς εκτιμάται ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν εντοπιστεί περίπου 30.000 μετανάστες, αριθμός τριπλάσιος από πέρυσι.

Χτες, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα της μετανάστευσης, ανακοίνωσε για πολλοστή φορά τα στοιχεία που αναφέρονται στη ραγδαία αύξηση της ροής μεταναστών προς τη χώρα, κάνοντας λόγο για αύξηση 214% τη χρονική περίοδο 2012 - 2014. Επανέλαβε τα περί ενίσχυσης της χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΕ για τη συνέχιση, επί της ουσίας, της αντιμεταναστευτικής πολιτικής με την αστυνόμευση και την καταστολή. Τέλος, ανακοίνωσε πως το κυνηγητό των μεταναστών χωρίς χαρτιά θα συνεχίζεται, αφού, όπως είπε, «τα σύνορα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

  • Δύο πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν στην περιοχή του Εβρου, στην περιοχή Μοναστηρακίου. Οι σοροί πιστεύεται πως ανήκουν σε μετανάστες, αφρασιατικής καταγωγής. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Οι σοροί των αντρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ