Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για το κλείσιμο των ΕΑΚ στη Θεσσαλονίκη

To πρόβλημα, που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με το... λουκέτο στις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα, και Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Από την 1η Σεπτέμβρη 2014 έκλεισαν οι περισσότερες εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, λόγω λήξης και μη παράτασης των αδειών λειτουργίας τους. Οι εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούν το σύνολο των αθλημάτων και χιλιάδες αθλητές από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Είναι απαράδεκτο Εθνικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια που λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες, να μην έχουν ακόμα μόνιμες άδειες λειτουργίας, ενώ ακόμα πιο απαράδεκτο είναι το γεγονός να υπάρχουν εγκαταστάσεις χωρίς πολεοδομική άδεια.

Την ίδια ώρα, οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει να εργάζονται στα Εθνικά Γυμναστήρια, με υπερβάλλουσες προσπάθειες, προσπαθούν να τα κρατήσουν ανοιχτά γνωρίζοντας το κοινωνικό λειτούργημα που επιτελούν, με γνώμονα πάντα την υγιεινή και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και των αθλουμένων σε αυτές.

Το κλείσιμο των Εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, αποτελεί συνειδητή επιλογή και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτικής που μετατρέπει σε πολυτέλεια το δικαίωμα και την ανάγκη όλων στην άθληση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

Να λυθεί το πρόβλημα της μόνιμης αδειοδότησης των Εθνικών γυμναστηρίων χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη της λαϊκής οικογένειας.

Να διασφαλιστούν άμεσα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (Εθνικά και Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα) τα προβλεπόμενα μέτρα λειτουργίας και ασφάλειας.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των Εθνικών γυμναστηρίων - κολυμβητηρίων, η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των αθλουμένων σε αυτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ