Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στο ΚΕΑΟ

Σε κινητοποίηση ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Δεκάδες είναι έως τώρα οι καταγγελίες ταξιτζήδων ότι απειλούνται με ατομικές ειδοποιήσεις για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Μεταξύ άλλων, οι Επιτροπές Αγώνα απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης και διεκδικούν: Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ