Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρες στη Νίκαια Λάρισας

Μια νεροποντή που κράτησε για μόνο μια ώρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα. Απ' το νερό ξεχείλισε ο ξεροπόταμος «Νεμπεγλεριώτης» δημιουργώντας ορμητικούς χειμάρρους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους του χωριού και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ καταστροφές προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

Οπως επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Κιλελέρ, η αιτία της καταστροφής βρίσκεται στην παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις και η Τοπική Διοίκηση. Ο «Νεμπεγλεριώτης», που περνάει από το κέντρο του χωριού, δεν έχει τα αναχώματα που χρειάζονται - τα λίγα που υπάρχουν είναι χαμηλά και δεν μπορούν ν' αποτρέψουν την υπερχείλισή του -, η κοίτη του δεν έχει διανοιχτεί και καθαριστεί, ενώ η παλιά γέφυρα που καλύπτει το μισό της κοίτης είναι ακατάλληλη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από το κράτος και τη νέα δημοτική αρχή να γίνουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής υποδομής που θα διασφαλίζουν το χωριό και τους κατοίκους του, καθώς και έργα αγροτικής υποδομής που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των αγροτών στα χωράφια τους και θα προστατεύουν την αγροτική παραγωγή από τις πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ