Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Καταγγέλλει ελλείψεις σε σίτιση, στέγαση, προσωπικό

Με παλιά και νέα προβλήματα έρχονται αντιμέτωποι οι οικότροφοι της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογός τους «ακόμη δεν άρχισε η νέα σπουδαστική χρονιά και τα προβλήματα υποδέχθηκαν για άλλη μια φορά τους σπουδαστές στην πόρτα. Κάποια από αυτά καινούρια και κάποια που απλά υπήρχαν και έχουν γιγαντωθεί. Τα ζητήματα αυτά δεν εμφανίστηκαν σαν κεραυνός εν αιθρία, είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης πολιτικής που ασκείται, της πολιτικής υποβάθμισης των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, του πετσοκόμματος των προϋπολογισμών, της κατεύθυνσης προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας».

Οι σπουδαστές αναφέρονται ιδιαίτερα στο πρόβλημα με την καθαριότητα, «που είχε πάρει μεγάλη έκταση από τον Ιούνιο, καθώς η Διοίκηση αποφάσισε να διώξει το ένα από τα δύο συνεργεία που εργάζονταν στο Ιδρυμα, ενώ από Σεπτέμβρη δεν υπάρχει ούτε ένα συνεργείο καθαρισμού σε χώρο του ΤΕΙ ούτε εσωτερικό, ούτε εξωτερικό, ούτε για την Εστία». Την ίδια στιγμή, «το Εστιατόριο λειτουργεί πλέον "επιφυλακτικά", όπως δηλώνουν, αφού είναι απλήρωτο καθώς και δεν αποκλείεται να κλείσει τελείως όπως πέρυσι ίδια εποχή», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος και αναφέρεται και στα προβλήματα που έρχονται στις αρχές κάθε εξαμήνου, όπως η έλλειψη καθηγητών που είναι λιγότεροι από τις ανάγκες και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι σπουδαστές τα μαθήματά τους, η έλλειψη συντήρησης εργαστηρίων, οι πλήρως υποβαθμισμένες συνθήκες στέγασης.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας καλεί τους σπουδαστές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να διεκδικήσουν μέσα από συλλογικό και οργανωμένο αγώνα επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, κάλυψη των αναγκών σε στέγαση - προσωπικό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ