Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό και για τη λαϊκή αλληλεγγύη

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (18 Σεπτέμβρη, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), που είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, καθώς και το πρόγραμμα των πρωτοβουλιών που θα πάρει το επόμενο διάστημα η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ ενάντια στο φασισμό και τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η συνέντευξη είναι σήμερα Πέμπτη, στις 11.00 π.μ., στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ (Καραΐσκου 119, 4ος όροφος) και θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ.

Παράλληλα, η ΚΝΕ στο Φεστιβάλ δίνει συνέχεια στις πρωτοβουλίες λαϊκής αλληλεγγύης. Κάθε μέρα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κεντρικού Φεστιβάλ, θα συγκεντρώνονται γραφική ύλη, τετράδια, μολύβια, τσάντες, οτιδήποτε χρειάζονται μαθητές. Τα υλικά αυτά θα παραδοθούν σε λαϊκά φροντιστήρια που λειτουργούν Λαϊκές Επιτροπές μαζί με το ΜΑΣ, για τη στήριξη της λειτουργίας τους, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Ακόμα, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, που βασανίζεται από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ που στηρίζουν ΕΕ και ΝΑΤΟ, η ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Η λαϊκή αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, είναι εφόδιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενας για όλους και όλοι για έναν», λέει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης ανακοινώνοντας αυτές τις πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ