Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Στα Εμιράτα για «βοήθεια» ο αλ - Θίνι

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.--

Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντάλα αλ - Θίνι, ζητώντας στήριξη στην «πάλη κατά της τρομοκρατίας» και καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που κατά περιόδους ελέγχουν στρατιωτικά και μεγάλες πόλεις της Λιβύης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, διέψευσε ότι Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εμπλακεί σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ισλαμιστών στη Λιβύη, κάτι που είχε υποστηρίξει η αμερικανική πλευρά στα τέλη του Αυγούστου. «Κάτι τέτοιο αμαυρώνει την εικόνα τους», δήλωσε ο αλ - Θίνι, που -σύμφωνα με διεθνή και ντόπια ΜΜΕ- αναφέρθηκε σε «ψευδή γεγονότα», τα οποία αποτελούν διαστρέβλωση του θετικού ρόλου που παίζουν και οι δύο χώρες. «Οποιος έχει τέτοια στοιχεία πρέπει να μας τα παρουσιάσει», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι όλες οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ελέγχονται από τη σημερινή κυβέρνηση, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου έχει φτάσει στα 750.000 βαρέλια και υπάρχει προσδοκία ότι τον Οκτώβρη θα παράγονται ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρέλαιο τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ