Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Οξύτατα τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς της πόλης

Τα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης, είδαν από κοντά, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου που τους επισκέφτηκαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς όχι μόνο εξαιτίας της αδυναμίας των σταθμών «να καλύψουν τις ανάγκες ζήτησης για τα παιδιά εκατοντάδων νεαρών νοικοκυριών της πόλης μας», αλλά και λόγω έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα, προέκυψε σημαντικό θέμα με την ξαφνική μετακίνηση του 1/3 των εργαζομένων από σταθμό σε σταθμό, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Οπως σημειώνει η ανακοίνωση, «οξύτατο εμφανίζεται αυτήν τη φορά το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε κουζίνα και καθαριότητα. Ολοι σχεδόν οι σταθμοί που θα υποδεχτούν μεγάλο αριθμό παιδιών, διαθέτουν μόλις ένα άτομο ο καθένας για τη λειτουργία της κουζίνας και μόλις δύο άτομα για τη φροντίδα της καθαριότητας! Η ειδικότητα του μάγειρα στους περισσότερους σταθμούς είναι ανύπαρκτη και οι εναπομείνασες εργαζόμενες στην καθαριότητα καλούνται να βγάλουν σε πέρας το έργο φροντίδας και καθαριότητας, σε κτίρια με πολλαπλούς ορόφους και έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών, πλυντήριο και φροντίδα κλινών, την κουζίνα, το σερβίρισμα κ.ά.».

Για το λόγο αυτό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης χωρίς καθυστέρηση και «να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι σταθμοί και να μην εξοντωθεί το εναπομείναν βοηθητικό προσωπικό. Η ένταξη και η κάλυψη κατά το 1/3 των διαθέσιμων θέσεων των παιδικών σταθμών της πόλης από το χρηματοδοτούμενο, μέσω ΕΣΠΑ, πρόγραμμα και επιτρέπει, και επιβάλλει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις».

Τονίζει, επίσης, πως «στην παραπάνω κατάσταση η διεύθυνση των παιδικών σταθμών ήρθε να προσθέσει και άλλο πρόβλημα! Μακριά από κάθε λειτουργικό και παιδαγωγικό κριτήριο αναστατώνει με το νέο ξεκίνημα, παιδιά, γονείς και εργαζόμενους, μετακινώντας από σταθμό σε σταθμό 23 άτομα του προσωπικού, δηλαδή πάνω από το 1/3 του προσωπικού χωρίς βάσιμο λόγο. Παιδιά και γονείς, που πήγαν στο σταθμό, δεν βρήκαν φέτος τις δασκάλες τους και τα γνώριμά τους πρόσωπα. Στις δίκαιες αντιρρήσεις των εργαζομένων ότι, καμία διοικητική και λειτουργική ανάγκη δεν δικαιολογεί μια τέτοια ευρύτατη αναταραχή στην κατανομή των εργαζομένων, απεναντίας θα δυσκολέψει την εύρυθμη λειτουργία και το κλίμα υποδοχής των παιδιών στους σταθμούς, η διεύθυνση απαντά με σκαιότητα και αυταρχισμό».

Καταλήγοντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης» τους θυμίζει πως «οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς παράγουν πρώτα και κύρια παιδαγωγικό έργο που έχει ως προϋπόθεσή του τη συνέχεια και τη συλλογικότητα στη λειτουργία της ομάδας των εργαζομένων, των γονιών, των παιδιών. Ας κατανοήσουν ακόμη ότι το σταθερό πρόσωπο για το παιδί είναι κρίσιμο μέγεθος για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνικοποίησή του και η αυθαιρεσία της εκάστοτε διοίκησης και διεύθυνσης βλάπτει κύρια τα παιδιά και την οικογένειά τους! Ας συνετιστούν και ας σεβαστούν παιδιά, γονείς και προσωπικό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ