Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των σχολείων

Την παρέμβαση της δημοτικής αρχής Περάματος, στο πλαίσιο και των αρμοδιοτήτων της, για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα σχολεία του δήμου, ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Πλουμπίδης», σε συνάντηση με το δήμαρχο, Γ. Λαγουδάκη.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έθεσαν στη δημοτική αρχή τα ζητήματα της άμεσης εκταμίευσης των δόσεων που οφείλονται από προηγούμενες διοικήσεις στα σχολεία του δήμου, της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών τους, της διεκδίκησης έκτακτης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα σχολεία. Προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματα για παύση πληρωμών όλων των λογαριασμών ΔΕΚΟ από τις σχολικές επιτροπές. Δωρεάν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. Να υλοποιήσει η τωρινή δημοτική αρχή την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για ανάληψη της πληρωμής των λογαριασμών των ΔΕΚΟ από το δήμο, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, ζήτησαν άμεση καταγραφή των επισκευών και συντηρήσεων που χρειάζονται τα σχολεία από την τεχνική υπηρεσία του δήμου χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, την επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ίδρυση του 3ου Νηπιαγωγείου, άμεσα να διατεθεί για τη σίτιση των μαθητών το κονδύλι των 300 χιλιάδων, που ενέκρινε η Περιφέρεια για το σχολικό έτος 2014 - 2015 μετά από πρόταση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, μακριά από χορηγούς.

Στη Σάμο, αντιπροσωπεία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σωματείων, πραγματοποίησε παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα προβλήματα των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ