Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-2
Ιδανικό ξεκίνημα

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, που για την 1η αγωνιστική πήρε σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του περσινού τελικού παρουσιάστηκαν καλά διαβασμένοι.

Εξ αρχής εκμεταλλεύτηκαν άριστα τους χώρους που τους δόθηκαν, κυριάρχησαν στην πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλώντας κυρίως από τα δεξιά κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μαζουάκου (13' μακρινό σουτ) και Αφελάι (30' πλασέ). Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου η ισπανική ομάδα αντέδρασε ανεβάζοντας την πίεσή της που έφερε τη μείωση του σκορ από τον Μάντουκιτς (38'). Με παρόμοιο σκηνικό εξελίχθηκε και το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης αφού οι γηπεδούχοι φαινόταν να έχουν την προσοχή στα ανασταλτικά καθήκοντα και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απειλούσαν, αν και με ανορθόδοξο τρόπο (κατάχρηση της σέντρας). Ωστόσο, η τακτική των αντεπιθέσεων απέδωσε για τον Ολυμπιακό, που με τον Μήτρογλου πέτυχε το τρίτο τέρμα στο 73' έπειτα από επέλαση του Κασάμι.

Από κει και έπειτα η ελληνική ομάδα προσπάθησε να διαφυλάξει τα κεκτημένα δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνα ενώ με τις αλλαγές του ο Μίτσελ (Φουστέρ, Εντινγκά) προσπάθησε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Αν και η επικινδυνότητα της ισπανικής ομάδας συνεχίστηκε (με τους Τσέρτσι, Γκριεζμάν να δίνουν πιο επιθετική πνοή) τελικά το μόνο που κέρδισε το συγκρότημα του Σιμεόνε ήταν η μείωση του σκορ με τον Γκριεζμάν (86').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Αφελάι (69' Εντινγκά), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Μήτρογλου

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Ανσάλντι, Μιράντα, Γκοντίν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάριο Σουάρεζ (Νίγκεθ), Κόκε, Τουράν, Ραούλ Γκαρσία (67' Σέρσι), Μάντζουκιτς

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γιουβέντους νίκησε με 2-0 τη Μάλμε. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 3, Γιουβέντους 3, Μάλμε 0, Ατλέτικο 0.

  • Υπόλοιπα χτεσινά αποτελέσματα: Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 2-0, Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία 5-1, Λίβερπουλ - Λοντογκόρετς 2-1, Mονακό - Λεβερκούζεν 1-0, Μπενφίκα - Ζενίτ 0-2, Γαλατασαράι - Αντερλεχτ 1-1.
  • Σήμερα θα γίνουν τα παιχνίδια (21.45): Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (NS3), Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι (NΕΡΙΤ), Μπαρτσελόνα - ΑΠΟΕΛ (NS1), Tσέλσι - Σάλκε (ΝS2), Αγιαξ - Παρί Σ.Ζ. (NS7), Μάριμπορ - Σπόρτινγκ, Πόρτο - ΜΠΑΤΕ, Ατλέτικ Μπιλμπάο - Σαχτιάρ (NS6).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ