Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο χώρος των νέων εργαζομένων και ανέργων

Το πρόγραμμα στο Εργατικό Στέκι του χώρου «χτίζεται» από τις Κλαδικές και Εδαφικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική: Σπουδαστές από ΕΠΑΣ, ΙΕΚ και από χώρους δουλειάς παρουσιάζουν με πρωτότυπο τρόπο τη δική τους πείρα από την «πρακτική άσκηση», δηλαδή την «τσάμπα» δουλειά σε μεγαλοεπιχειρηματίες, τις συνθήκες δουλειάς για τους νέους εργαζόμενους. Οι νέοι από τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα «voucher» και «κοινωφελούς εργασίας» συζητούν με βάση την πείρα τους από την περιπλάνηση από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, αλλά και την ανάγκη οι 5 μήνες δουλειάς να γίνουν σπίθα οργάνωσης και αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς.

«"Κάνουμε RESEΤ" με βάση τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας» είναι ο τίτλος της συλλογικής εργασίας που ετοιμάστηκε από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και προβάλλεται σε μορφή βίντεο και power point στο χώρο του Εργατικού Στεκιού του Φεστιβάλ.

Στο χώρο του Στεκιού προβλήθηκε η συλλογική εργασία από την Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΝΕ με θέμα «Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά την Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ