Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσιο έργο από νέους καλλιτέχνες στο χώρο του Πολιτισμού

«Σιδερένιες οι γροθιές, χάρτινες οι άγκυρες που μας κρατάνε πίσω, με την πρωτοπορία πήγαινε, το βήμα κάνε να κόψουμε τις άγκυρες με ένα άλμα από τα άστρα», ήταν μερικοί από τους στίχους που καταχειροκροτήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των έργων καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη δημιουργία πρωτότυπου έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση στο «χώρο πολιτισμού».

Οι νέοι καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών» στο 40ό Φεστιβάλ είτε με λογοτεχνικά, είτε με θεατρικά, είτε με εικαστικά έργα είτε ακόμα και με τραγούδια. Εμπνευσμένα κυρίως από τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, οι στίχοι γέμιζαν ελπίδα όσους βρέθηκαν απέναντι από τη σκηνή του «χώρου Πολιτισμού». Το σύνολο των έργων, καθώς μόνο ένα μέρος παρουσιάστηκε χτες, θα μπορεί κανείς να το δει μέσα από τη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ efestival.kne.gr .

Τα τραγούδια των καλλιτεχνών πολλά, σε όλους τους ρυθμούς, από ρεμπέτικο μέχρι ροκ. Τα θεατρικά μονόπρακτα αφιερωμένα στο άγχος των ανέργων νεολαίων που αναζητούν δουλειά, στο δίλημμα των εργαζομένων για το αν θα υπηρετήσουν το σύστημα ή θα το αλλάξουν. Το νόημα παραμένει το ίδιο. «Μας κοροϊδεύουν πως αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει, και ό,τι και αν κάνει η εργατιά πάντα θα στενάζει, μα θα γυρίσει ο τροχός, τα πράγματα θα αλλάξουν, μπρος στις ατσάλινες γροθιές, οι "λύκοι" θα λουφάξουν».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ