Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΠO
«Ειδικοί Παρανομιών Ολκής»

Βαρύτατες καταγγελίες κατά του Βασίλη Γκαγκάτση από τους εργαζόμενους της ΕΠΟ

Sportidea

Βαρύτατες καταγγελίες κατά του Βασίλη Γκαγκάτση από τους εργαζόμενους της ΕΠΟ
Στα δικαστήρια θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΠΟ, μήπως τελικά καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους, γιατί η αναμονή απονομής του από τη διοίκηση και την κυβέρνηση απαιτεί «μια αιωνιότητα και μια μέρα». Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ», πολύ καιρό πριν, η διοίκηση της Ομοσπονδίας (παρανόμως) αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ (ενώ η ΓΓΑ «περί άλλα τυρβάζει»...). Αφού, λοιπόν, οι εργαζόμενοι εξάντλησαν κάθε άλλο μέσο και φυσικά βαρέθηκαν την κοροϊδία, προσέφυγαν στη διαιτησία.

Ο Θ. Αρχιμανδρίτης, από την Επιτροπή Διαιτησίας (μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες), εξέδωσε την ετυμηγορία του, σύμφωνα με την οποία από 1/6/2000 «οι βασικοί μισθοί και τα δραχμικά επιδόματα αυξάνονται κατά ποσοστό 5%». Εθισμένη όμως στη συνειδητή λογική της παρανομίας, η οποία μάλιστα περνάει απαρατήρητη και ατιμώρητη από τους αρμοδίους, η διοίκηση εξακολουθεί ν' αρνείται την καταβολή της νόμιμης αύξησης.

Και ενώ στους πολλούς αρνείται τα νόμιμα, στους «ημετέρους» χορηγεί παράνομα... τρελά λεφτά. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, μεταξύ άλλων, «το επίδομα του αναπληρωτή διευθυντή αυξήθηκε 1.150% (!) ή περίπου 50% επί του συνόλου αποδοχών. Των διευθυντών 1.000% ή περίπου 40% και των τμηματαρχών 560% ή περίπου 20% επί του συνόλου αποδοχών». Ακόμα, ενώ δεν έχει γίνει δεκτό αίτημα αύξησης 10% στο ανθυγιεινό των τηλεφωνητριών, σε συγκεκριμένη χορηγήθηκε «μεμονωμένα και κατ' εξαίρεση 15% (αύξηση 100%). Συγκεκριμένος φροντιστής εισέπραξε 300 χιλιάδες δρχ. «καθαρά», ενώ άλλοι συνάδελφοί του για την ίδια δουλιά εισπράττουν ό,τι προβλέπει η ΣΣΕ με καθυστέρηση 1-2 μηνών. Θεωρούμε εντελώς συμπτωματικό ότι η τηλεφωνήτρια είναι πεθερά του κ. (γγ της ΕΠΟ) ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ και ο συγκεκριμένος φροντιστής είναι κουνιάδος του», αναφέρει η καταγγελία των εργαζομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση, ποντάροντας στην αδιαφορία της κυβέρνησης, μεταθέτει την εφαρμογή της απόφασης με νομιμοφανή τρικ. Στις 22/5 ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως από τις 27/4 με έγγραφό της, όπου αναγνωρίζει το υποχρεωτικό στην υλοποίηση της διαιτητικής απόφασης, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού «διαφώτιση» στο τι να κάνει για να 'ναι νόμιμη! Οπως όμως τόσο καιρό οι αρμόδιοι δεν «άδειασαν» ν' ασχοληθούν με τις σοβαρότατες καταγγελίες των εργαζομένων, μέχρι χτες, δε βρήκαν χρόνο ν' απαντήσουν....


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ