Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός ανθίζει στην Πέτρα

Ξεκινάει αύριο το Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης

«Λίμνη των Κύκνων» από αύριο και για έξι βραδιές
«Λίμνη των Κύκνων» από αύριο και για έξι βραδιές
Τα «λουλούδια» της Πέτρας ανθίζουν και πάλι από αύριο στην Πετρούπολη, καθώς ανοίγει η αυλαία του φετινού «Φεστιβάλ Πέτρας». Ενας θεσμός, που ξεκίνησε πρωτοποριακά πριν αρκετά χρόνια, προσφέροντας μια όαση πολιτισμού στη Δυτική Αθήνα. Εκδηλώσεις, που έχουν επιλεγεί με το σκεπτικό να φέρουν τους κατοίκους της Πετρούπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας πιο κοντά σε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές δημιουργίας του πολιτισμού μας, συνθέτουν και το φετινό, πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών, καταξιωμένων δημιουργών, αλλά και εκπροσώπων της νέας μουσικής σκηνής, αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές βραδιές. Το Ανοιχτό Θέατρο Πέτρας, ένας χώρος σύγχρονος και λειτουργικός, που δικαιολογημένα αποτελεί το καμάρι του δήμου, είναι έτοιμο και φέτος να φιλοξενήσει δυνατές συγκινήσεις. Με τις σκιές των καλλιτεχνών να παιχνιδίζουν και πάλι ανάμεσα στα βράχια του βουνού, ζωντανεύοντας την πέτρα. Φως και Λόγος, Ηχος και Κίνηση, μετουσιωμένα σε χορό, τραγούδι, θέατρο. Οπως λένε οι διοργανωτές, το «Φεστιβάλ Πέτρας» δεν είναι μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα, αλλά αναζωπύρωση της φλόγας, υπενθύμιση της άλλης διάστασης του ανθρώπου, έγερση συναισθημάτων. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Πέτρας χωρίζεται σε δύο κύκλους: Ο πρώτος με εκδηλώσεις κυρίως μουσικές και χορευτικές, ενώ στο δεύτερο κύκλο κυριαρχεί ο θεατρικός λόγος.

Χάρις Αλεξίου
Χάρις Αλεξίου
Η αρχή μάλλον δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς θα σημάνει με τις μελωδίες του Τσαϊκόφσκι, που θα δώσει το ρυθμό στα αέρινα σώματα των χορευτών. Από αύριο και μέχρι τις 10/6, το Μπαλέτο Πάγου της Αγίας Πετρούπολης θα προσφέρει έξι μαγευτικές βραδιές, παρουσιάζοντας τη «Λίμνη των Κύκνων». Το μπαλέτο, που έχει δώσει πάνω από 5.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, αποτελείται από τριάντα πέντε χορευτές, οι οποίοι θα χορέψουν, σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες πάγου. Χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου, είναι ο Κονσταντίν Ρασάντιν, ο οποίος υπήρξε πρώτος χορευτής των μπαλέτων Κίροφ της Αγίας Πετρούπολης και για πολλά χρόνια συνεργάτης θρυλικών χορευτών, όπως των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα. Ο Ρασάντιν ακολουθεί πιστά την παράδοση των κλασικών χορογραφιών των Κίροφ και τις αναδεικνύει μέσα από τη μαγευτική τεχνική του πατινάζ.

Η μουσική αυλαία του Φεστιβάλ θ' ανοίξει με δυο νέους καλλιτέχνες, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και την Ελένη Πέτα, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία στις 18 Ιουνίου. Μια «διαδρομή» σε μελωδικά μονοπάτια, παλιά και νέα. Στις 20/6, στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας, θ' ανέβει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, προσφέροντας με το δικό του μοναδικό τρόπο για άλλη μια φορά ηλεκτρικές και λυρικές μπαλάντες, τραγούδια αγαπημένα που «μιλούν» στις καρδιές νέων, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία.

Από την περσινή έναρξη του Φεστιβάλ
Από την περσινή έναρξη του Φεστιβάλ
Στις 23 και 24/6, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης θα παρουσιάσει ένα διήμερο με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Μια πολύχρωμη χορευτική πανδαισία από τα παιδικά και ελληνικά τμήματα του χορευτικού, που δείχνει πως η παράδοση έχει τη δική της θέση και στη σημερινή δημιουργική ζωή. Είσοδος δωρεάν.

Στις 27/6, στο Θέατρο Πέτρας, ανηφορίζει η Χάρις Αλεξίου. Στην πρώτη της μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, η καταξιωμένη τραγουδίστρια προσκαλεί σε ένα μελωδικό «ταξίδι» με «καράβι» την αξεπέραστη εκφραστική ερμηνεία της.

Από την Πετρούπολη θα ξεκινήσει και η καλοκαιρινή συναυλιακή διαδρομή του Σωκράτη Μάλαμα. Ο γνωστός τραγουδοποιός θα δώσει συναυλία στις 30/6. Στο μοναδικό διάλογό του με το κοινό, θα τον συνοδεύσουν η Μελίνα Κανά και ο ταλαντούχος δημιουργός Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Γεύσεις «Ροκ Δυτικής Αθήνας» προσφέρει το Φεστιβάλ την πρώτη μέρα του Ιούλη. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Θέατρο Πέτρας θα γίνει το βήμα έκφρασης νέων δημιουργών και συγκροτημάτων, τα οποία θα συμμετέχουν σε αυτή τη δροσερή μουσική γιορτή.

Θα ακολουθήσει στις 2/7 η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Αντζελο Μπραντουάρντι. Μια βραδιά πλημμυρισμένη από την αύρα της Μεσογείου, σμιλεμένη με δημιουργίες από την προσωπική πορεία του καθένα ξεχωριστά, αλλά και με τους νέους ήχους που γεννήθηκαν από τη μελωδική τους συνάντηση. Στις 4/7 θα δώσει συναυλία ο Γιάννης Κότσιρας, συνοδευόμενος από την Ελένη Καπηλίδου.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Θεατρική ανάπαυλα στις 9/7, με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Εκφρασης». Παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιάννη Γρυπάρη και σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη. Παίζουν: Ολγα Πολίτου, Θωμάς Κινδύνης, Ελένη Οικονόμου.

Συναυλία μουσικής μέθεξης στις 11/7, καθώς στο Θέατρο Πέτρας θα βρίσκονται η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Δεύτερος κύκλος

Ο δεύτερος κύκλος του Φεστιβάλ θ' αρχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου με τον «Δον Κιχώτη» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Παύλο Χαϊκάλη.

Στις 5/9 η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει την «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Επί σκηνής όλοι οι ήρωες του Ομήρου, αλλά και ο ίδιος ο ποιητής. Είσοδος για τα παιδιά ελεύθερη.

Στις 7 και 9/9 η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης καταθέτει τη νέα της πρόταση: «Ο Ερωτόκριτος και η χαμένη αρετή της Αρετούσας». Το έργο είναι του Γιώργου Μαρδά, που έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Είσοδος δωρεάν.

Στις 10/9 το Θεσσαλικό Θέατρο θα παρουσιάσει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κώστα Μύρη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Στο ρόλο του Διονύσου, ο Μάριος Φραγκούλης, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Θα ακολουθήσουν δύο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Στις 12/9 θ' ανέβει η «Ορέστεια» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου κ.ά. Στις 15/9 το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τις Αριστοφανικές «Νεφέλες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Στο ρόλο του Στρεψιάδη, ο Γιώργος Αρμένης.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει στις 16/9 με συναυλία του Νίκου Παπάζογλου, του τραγουδοποιού που υπόσχεται για μια ακόμη φορά να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για εισιτήρια μπορούν ν' απευθύνονται στα τηλέφωνα 50.65.434 και 50.12.402 (Θέατρο Πέτρας, ώρες παραστάσεων).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-06-19 00:00:00.0)
Καλοκαιρινές «οάσεις» στην Πέτρα (2011-06-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-07-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-09-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-06-13 00:00:00.0)
Πολιτιστική «δροσιά» (2000-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ