Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

Σε 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) προχωρούν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση ΑΕ» στην Καλαμάτα. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, των υπερωριών και υπερεργασιών που τους οφείλονται, το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Σε απολύσεις εργαζομένων προχωράει το πολυκατάστημα ΛΕΡΟΫ ΜΕΡΛΙΝ στη Λάρισα, με στόχο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), ν' απαλλαγεί από τους παλιούς και να προσλάβει νέους με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά. Το ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων και ενωμένοι να αντιπαλέψουν την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Το 14ο κρούσμα ηλεκτροπληξίας σημειώθηκε στην καμπίνα ηλεκτροδήγησης σε συρμό του μετρό. Τα σωματεία ζητούν να αποσυρθούν άμεσα όλοι οι συρμοί πρώτης σειράς, όπως ονομάζονται, για να διαπιστωθούν τα αίτια και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Ακόμα τα σωματεία αναφέρονται στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, αλλά και στο λειψό στόλο συρμών ιδιαίτερα στον «ηλεκτρικό» όπου διαθέσιμοι για κυκλοφορία είναι μόνο οι μισοί συρμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ