Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για τα κενά στα σχολεία

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ζήτησαν χτες από κοινού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης» και οι Ενώσεις Γονέων Μενιδίου και Ωρωπού. Επαιδευτικοί και γονείς έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, καθώς ο Οκτώβρης βρίσκει σχολεία της περιοχής του Μενιδίου και των γύρω οικισμών με ελλείψεις σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ειδικό βοηθητικό προσωπικό στο ειδικό σχολείο, ενώ ακόμα εκκρεμεί το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ο Περιφερειακός Διευθυντής στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες 10 μέρες θα καλυφθεί το 90% των κενών. Για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών δεσμεύτηκε να σταλούν άμεσα συνοδοί των παιδιών, ωστόσο το ζήτημα της μίσθωσης λεωφορείων και ταξί είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις περιπτώσεις του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι ρομά και λείπουν 2 δάσκαλοι, και του 28ου Δημοτικού Αχαρνών, που λειτουργεί σε καταυλισμό σεισμοπαθών με συντριπτική πλειοψηφία μαθητών αλλοδαπούς και ρομά, όπου υπάρχει 1 κενό εκπαιδευτικού. Επισήμαναν ότι αυτά τα κενά δεν έχουν καν δηλωθεί.

Μετά από τη χτεσινή κινητοποίηση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σωκράτης» δηλώνει ότι θα κλιμακώσει μαζί με τους γονείς και άλλους φορείς τον αγώνα μέχρι τα σχολεία να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ