Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Αμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς περίπου 12.500 μαθητών με λεωφορεία, ώστε από τη Δευτέρα να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια, ζητούν οι ενώσεις των Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το πρωί προγραμματίζουν κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσαν τους δήμους να κλείσουν τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες, δήλωσαν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα, οι ενώσεις προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Περιγράφοντας τις επιπτώσεις που βιώνουν μαθητές και γονείς, ανέφεραν ενδεικτικά ότι στο Δήμο Θέρμης, 2.500 μαθητές από 20 σχολεία έχουν ανάγκη μεταφοράς με λεωφορεία, καθώς οι αποστάσεις που διανύουν οι μαθητές ξεκινούν από τα 4,3 χιλιόμετρα και φθάνουν μέχρι τα 31,7 χιλιόμετρα. Στη δημοτική Κοινότητα Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών οι γονείς περίπου 280 παιδιών δημοτικού, ανάμεσά τους και πέντε ΑΜΕΑ, πασχίζουν κάθε πρωί να βρουν τρόπο να τα πάνε στο σχολείο. Μάλιστα ένας γονιός παιδιού με αναπηρία, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ