Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν

Στάση εργασίας σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας από τους καθηγητές στην Κεφαλονιά

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές στην Κεφαλονιά - Ιθάκη, σήμερα Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία «εκπνέει» και η προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις οι διευθυντές των σχολείων της Κεφαλονιάς στους οποίους έχει αποσταλεί το κατάπτυστο κείμενο της Ερώτησης της Χρυσής Αυγής από το υπουργείο Παιδείας. Η στάση εργασίας που προκήρυξε το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα διαρκέσει από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12.30 το μεσημέρι.

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Κανένας Διευθυντής σχολείου, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει να απολογηθεί, όταν εκτελεί το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική - ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το "αυγό του φιδιού". Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά».

Η ΕΛΜΕ επισημαίνει τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά»!

«Το λέμε ξανά, τα δήθεν "αντισυστημικά" φασιστικά τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, ώστε να τραμπουκίζουν και να εγκληματούν ανενόχλητοι - επιβάλλοντας σιωπητήριο στα σχολεία. Οι "κατηγορίες" τους είναι τιμή για τον εκπαιδευτικό κόσμο», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ