Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρεμβάσεις για σειρά σοβαρών λαϊκών προβλημάτων

Παρέμβαση για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα έκαναν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με Ερώτηση - ψήφισμα που κατέθεσαν, το οποίο με ευθύνη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν υιοθετήθηκε, ζητούν την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Στην κατεύθυνση αυτή κατέθεσαν το πλαίσιο στόχων πάλης που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει:

-- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλη την περίοδο της ανεργίας.

-- Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

-- Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

-- Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε άλλη τοποθέτησή τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην καύση απορριμμάτων/RDF από την επιχείρηση ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, στην άναρχη επέκταση των ιχθυοτροφείων στην ίδια περιοχή, στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στην επέκταση των αιολικών πάρκων, στην εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου από την εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ» στο χωριό Αγιος Λουκάς του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Ζήτησαν δε την αντιμετώπιση των συνεπειών της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού, τη λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων.

Σε άλλη Ερώτηση - τοποθέτησή τους οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τάχθηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την άλωση της πεδιάδας της Κωπαΐδας από τα μεγάλα συμφέροντα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και τη στήριξη της μικρής και μεσαίας αγροτιάς που υποφέρει από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Σε τοποθέτησή τους για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης και τη στρατηγική της ΕΕ στην Παιδεία, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης των ΤΕΙ, τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, για να γίνει πράξη η δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά των σπουδαστών.

Τέλος, αποκάλυψαν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επί του «Επιχειρησιακού Προγράμματος» της Περιφέρειας 2014 - 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ