Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρόωρος... τελικός για «αιώνιους»

Εστω και με την ιδιαιτερότητα των κεκλεισμένων των θυρών ή την αντίστοιχη της πρεμιέρας των επίσημων υποχρεώσεων και για τους δύο αντιπάλους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αγωνιστικό επίπεδο), το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.30 ΑΝΤ1) συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό «κυρίως πιάτο» των προημιτελικών του Κυπέλλου. Σε μία από τις σπάνιες φορές που οι δύο «αιώνιοι» δε συναντιούνται στον τελικό του θεσμού ή έστω στα ημιτελικά, το ενδεχόμενο αποφυγής του πρόωρου αποκλεισμού δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στους αντιπάλους.

Στους γηπεδούχους «πράσινους» πάντως τα πράγματα δε θεωρούνται ιδανικά για τέτοιου είδους πρεμιέρα υποχρεώσεων κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, αφού οι πολλοί τραυματισμοί στην προετοιμασία και οι ελλείψεις στο ρόστερ έφεραν πίσω την ομάδα. Η προσθήκη του Λετονού Γιάνις Μπλουμς για δίμηνη αντικατάσταση του πιο σοβαρά (σε σχέση με τους υπόλοιπους) τραυματία Ντεμάρκους Νέλσον δίνει μια... κάποια λύση στα γκαρντ για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ωστόσο οι πονοκέφαλοι παραμένουν. Ο Χαραλαμπόπουλος τέθηκε οριστικά νοκ άουτ για σήμερα, θεραπεία συνεχίζουν οι Νέλσον και Μαυροκεφαλίδης, ενώ από ενοχλήσεις ταλαιπωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες Γκιστ και Σλότερ.

Αντίθετα, σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάπως πιο ήσυχο το κεφάλι του όσον αφορά τους τραυματισμούς παικτών, αφού ο Πρίντεζης τέθηκε ξανά στη διάθεσή του και πλέον τα προβλήματα περιορίζονται στους - πιο μακροχρόνιους - τραυματισμούς των Παπαπέτρου και Ντράντεν. Την ίδια ώρα, η εικόνα από τα μέχρι τώρα φιλικά έδωσε την αίσθηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα κλικ παραπάνω από τους αντιπάλους τους όσον αφορά το... αγωνιστικό δέσιμο.

Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα παιχνίδια για την προημιτελική φάση που θα γίνουν σήμερα, η Κηφισιά θα υποδεχτεί τον Αρη (Ζηρίνειο 17.00) και ο Πανιώνιος (που χτες απέκτησε νέο τεχνικό τον Θανάση Παπαχατζή) τον Απόλλωνα Πάτρας (17.00).

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε χτες την πρόκρισή του στην τετράδα του Κυπέλλου, αφού στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των προημιτελικών επιβλήθηκε στην Πυλαία του ΚΑΟΔ με 88 - 63. Οι «ασπρόμαυροι», παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή τους στο α' μέρος, σταθεροποιήθηκαν στην επανάληψη επιβάλλοντας το ρυθμό τους, όπου χάρις στον επιθετικό πλουραλισμό και την καλή άμυνα έφτασαν στην επιτυχία.

  • Σε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής προχώρησε η ΑΕΚ, αφού λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της για την Α1 απέκτησε χτες το Σέρβο φόργουορντ Μίλαν Μιλόσεβιτς, ύψους 2.03.
  • Αντιπροσωπείες της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ συναντήθηκαν χτες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και συζήτησαν για διάφορα θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα της Α1.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «αιώνιοι» και οι άλλοι (2023-02-16 00:00:00.0)
Ξέσπασαν στον Καναδά (2013-08-01 00:00:00.0)
ΚΥΠΕΛΛΟ (2013-03-01 00:00:00.0)
Αρωμα... τελικών (2010-03-20 00:00:00.0)
Κόντρα επιθετικών (2004-06-26 00:00:00.0)
Δύσκολη αποστολή για Κόφφα - Παναγιωτόπουλο (1998-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ