Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρέμβαση της εισαγγελίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Τη στάση της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την παρέμβαση των δικαστικών αρχών ενάντια σε φοιτητικούς συλλόγους, με πρόσχημα την κινητοποίηση των τελευταίων στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή έγγραφο του πρύτανη του ιδρύματος προς την εισαγγελέα, που αναφέρει ότι δε λειτουργεί καμία υπηρεσία του Ιδρύματος εξαιτίας της κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ αναφέρει: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών καταστολής στα ΑΕΙ. Με ΜΑΤ και εισαγγελείς αντιμετώπισαν τόσο το δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των εργολαβικών εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις στο ΑΠΘ. Με απειλές επιστρατεύσεις και καταστολή απαντούν στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των φοιτητών. Χρησιμοποιούν την καταστολή για να περνά η αντιλαϊκή πολιτική και στα πανεπιστήμια.

Οι σημερινές αρχές του Πανεπιστημίου, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας συνειδητά τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των άλλων "ευαγών" οργανισμών για την ανώτατη εκπαίδευση (όπως αποτυπώνονται και στο ν. 4009/2011), προωθούν το πανεπιστήμιο - επιχείρηση, όπου οι φοιτητές θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Ερευνα θα διεξάγεται μόνο αν αποφέρει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, οι εργασιακές σχέσεις θα είναι λάστιχο. Στα πλαίσια αυτά, φοβούνται όπως "ο διάολος το λιβάνι" τη συλλογική οργανωμένη αντίδραση εργαζομένων και φοιτητών, που θα παλεύουν για τα μορφωτικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Αντίθετα, με περισσή χαρά δέχονται να συνδιαλέγονται και να συνδιοργανώνουν φιέστες με κάθε λογής "φοιτητική ομάδα", ΜΚΟ, "πρωτοβουλία" που πίνει νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, της ατομικής λύσης.

Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και συνολικά την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια. Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στις μειώσεις προσωπικού, στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση βασικών λειτουργιών των ιδρυμάτων, στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, στις διαγραφές. Να συμπαραταχθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό που υποφέρει από την ίδια πολιτική για μια ανώτατη εκπαίδευση αποδεσμευμένη από τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών για κέρδη, για μια εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και να τις υπηρετεί. Να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με τον εκφυλισμό, με όλους όσους βλέπουν τους αγώνες ως "πυροτέχνημα" και ουσιαστικά βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του κινήματος και τη μαζικότητα των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ