Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Αναταράξεις διαρκείας

Η κόντρα ανάμεσα στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα καλά κρατεί, αφού συντηρείται η αμφισβήτηση του Φ. Κουβέλη, που εκφράστηκε από τους βουλευτές και στο πρόσφατο συνέδριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις προηγούμενες μέρες σε συνάντηση των βουλευτών φέρεται να συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης όλων τους, ώστε να πάψει η ΔΗΜΑΡ να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα και συνεπώς ο Φ. Κουβέλης να είναι επικεφαλής της. Ανεξάρτητα πάντως από τη στάση των υπολοίπων, θέμα ημερών λέγεται πως είναι η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.

Την ίδια ώρα, ο Φ. Κουβέλης επιχειρεί να «καθησυχάσει» τη μερίδα εκείνη του κόμματός του που βλέπει σταδιακή πρόσδεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ δεν κινδυνεύει να γίνει παράρτημα της Κουμουνδούρου, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη μετατόπισή του προς ρεαλιστικότερες θέσεις - μετριοπαθέστερες από το παρελθόν, θα τις χαρακτήριζα - σημειώνω ωστόσο ότι εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό το νήμα που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με μια παράδοση αριστερού δογματισμού», προσθέτει.

Στο μεταξύ, ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, εκφράστηκε θετικά για την κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενων κυρίων απ' το χώρο του συνδικαλισμού, να δημιουργήσουν νέα πολιτική κίνηση. «Θεωρώ σημαντική την εκδήλωση των 200 στελεχών που έγινε το Σάββατο. Το κείμενο, που έδωσαν στη δημοσιότητα, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Κάνουν μια προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένας ευρύτερος χώρος όπου καλούνται οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού για να μπορέσουν να βρουν ένα δρόμο (...) Αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ακινησία στον χώρο», ανέφερε μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ