Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Επιταχύνονται διεργασίες για «Δημοκρατική Παράταξη»

Κλιμακώνεται η προσπάθεια αναμόρφωσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, σημείο κομβικό στη γενικότερη επιχείρηση αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με το βλέμμα, ταυτόχρονα, στραμμένο και σε ενδεχόμενες πρόωρες κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη προγραμματίζεται η «1η πολιτική εκδήλωση» της «Δημοκρατικής Παράταξης» με τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη - Ξεκινάμε». Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η "Ελιά" στις τελευταίες ευρωεκλογές αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια συστράτευσης των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανταποκρινόμενοι στη μοναδική πρόταση για ενότητα της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς αγωνίστηκαν για να κρατήσουν ζωντανό αλλά και για να ανανεώσουν τον πολιτικό μας χώρο (...) Πετύχαμε ένα αξιόλογο εκλογικό αποτέλεσμα και το κυριότερο, καταφέραμε να δώσουμε ένα νέο πνεύμα και νέα ελπίδα στην πολιτική μας παράταξη. Ομως δεν σταματάμε εδώ, τώρα ξεκινάμε! Ξεκινάμε για το επόμενο βήμα, αυτό της συγκρότησης μιας ευρύτερης, ισχυρότερης Δημοκρατικής Παράταξης. Στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις, δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας».

Με αυτό το φόντο, θέμα της εκδήλωσης είναι η «ανασυγκρότηση κι ενδυνάμωση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης στην πορεία προς το συνέδριο», και ανάμεσα στους ομιλητές φιγουράρουν Π. Καψής και Ν. Μπίστης.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», θα συμμετέχουν: «Στελέχη - Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη των κινήσεων της Κεντροαριστεράς και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΕΛΙΑΣ». Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται οι: Α. Αλ Σάλεχ, Ν. Ανδρουλάκης, Τ. Αντωνίου, Γ. Βερνίκος, Ε. Καϊλή, Δ. Καρύδης, Π. Καψής, Γ. Κουτσούκος, Δ. Κρεμαστινός, K. Mπατζελή, Ν. Μπίστης, Χ. Πρωτόπαπας, Σ. Ράπτη, Κ. Σκανδαλίδης.

«Πρωτοβουλία» συνδικαλιστικών και άλλων στελεχών

Στο μεταξύ, «πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου» εκδηλώθηκε και τυπικά, το περασμένο Σάββατο, από περίπου 200 στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως συνδικαλιστές και εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση. Διακήρυξαν την απόφασή τους να προχωρήσουν στη συγκρότηση πολιτικού φορέα, εκφράζοντας πλήρη διαφωνία με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος τους είναι «οι δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού, να συνευρεθούν σε ενιαία προοδευτική κατεύθυνση, να ανταποκριθούν στο αίτημα και την αγωνία της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησής μας».

Στην Κίνηση μετέχουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καββαθάς, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τ. Καραμίχας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γ. Δέδες, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλος κ.ά. Ερχονται δηλαδή από χώρους που η ηγεσία του κόμματος επαιρόταν το προηγούμενο διάστημα ότι η «παράταξη» τα πηγαίνει περίφημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ