Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-2
Εμπλεξε για τα καλά

Σε μεγάλους μπελάδες όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Εuro 2016 μπήκε, και μάλιστα νωρίς νωρίς, η Εθνική, μετά τη νέα ήττα που υπέστη - και πάλι εντός μετά την αντίστοιχη από τη Ρουμανία - από τη Β. Ιρλανδία με 2-0. Ετσι, με απολογισμό δύο ήττες και μία ισοπαλία σε τρεις αγώνες η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου, σε αντίθεση με τους Βορειοϊρλανδούς που φιγουράρουν μόνοι πρώτοι με το απόλυτο 3 στα 3. Παράλληλα, η νίκη των Ρουμάνων εκτός επί της Φινλανδίας (2-0) κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για την ελληνική ομάδα.

Δύο αμυντικά λάθη της ελληνικής ομάδας, αρχικά στο 8', μετά από στημένη φάση (φάουλ των Βορειοϊρλανδών) και μετά στο 50' σε αντεπίθεση των αντιπάλων, έδωσαν το δικαίωμα στους Γουόρντ και Λάφερτι αντίστοιχα να σημειώσουν τα δυο τέρματα ενώ είχαν και δοκάρι με τον δεύτερο (45'). Σε γενικές γραμμές η Εθνική και πάλι έδειξε να έχει αδυναμίες κυρίως στον αμυντικό τομέα ενώ η πίεση που άσκησε στην επίθεση στο πρώτο μέρος (κυρίως στο διάστημα 20' - 45') αλλά και η πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη δεν μεταφράστηκαν σε κάτι πιο ουσιαστικό (απέναντι στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των αντιπάλων), εκτός των ευκαιριών του Καρέλη (31', 34') και του Τοροσίδη (35').

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16' Σταφυλίδης), Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης, Σαμαράς (67' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46' Σάμαρης), Μήτρογλου.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, Μακ Λάφλιν, Μακ Κόλεϊ, Μπερντ, Ντέιβις, Λάφερτι (67' Μαγκνίς), Φέργκιουσον (71' Ριβς), Εβανς, Νόργουντ, Χιουζ, Γουόρντ (60' Μακ Γκίβεν).

  • Σε άλλο αγώνα του ομίλου είχαμε: Ν. Φερόε - Ουγγαρία 0-1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Β. Ιρλανδία 9, Ρουμανία 7, Ουγγαρία 4, Φινλανδία 4, ΕΛΛΑΔΑ 1, Ν. Φερόε 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ