Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«FORTHNET»: Σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 24 Οκτώβρη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed», μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Διεκδικούν: Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επενοικιαζόμενους συναδέλφους, να προσληφθούν από τη «Forthnet», στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους συναδέλφους. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση.

ΙΓΜΕ: Δικάζεται σήμερα το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ για την κινητοποίηση που είχε οργανώσει στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου το 2009, για τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Το Συνδικάτο απαιτεί να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι περιφερειακές συσκέψεις με τις οποίες προχωρούν σε απολογισμό της δράσης τους και σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Συσκέψεις γίνονται τις επόμενες μέρες σε Κοζάνη, 16/10 (ΕΚ Κοζάνης, 11 π.μ.), Λιβαδειά, 16/10 (Επιμελητήριο, 11 π.μ.), Πύργο, 16/10 (ΕΚ Πύργου, 11 π.μ.), Γιάννενα, 20/10 (ΕΚ Ιωαννίνων, 11 π.μ.) και Αρτα, 21/10 (ΕΚ Αρτας, 11 π.μ.). Στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22/10, στις 11 π.μ., οι συνταξιούχοι προχωρούν σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο της πόλης.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής και δράσης οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 19 Οκτώβρη στη 1 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (στάση ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλία με τον Β. Κορακάκη, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή - παραδοσιακή μουσική. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και αφίσας από το αρχείο του Συνδικάτου.

ΕΟΡΔΑΙΑ: Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σφραγίστηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, στην Κοζάνη. Υπήρξε αύξηση των ψηφισάντων από 57 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, στους 157 τώρα. Εκλέχθηκαν 2 αντιπρόσωποι (από 1) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και 3 (από 1) στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στο Δημόσιο - αξιολόγηση, Ασφαλιστικό, διαθεσιμότητα», διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 20/10, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ESPERIA». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Δελής και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλη του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά, από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας. Οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, πλατεία Εθνικής Αντίστασης) και οι συνταξιούχοι ψηφίζουν με το βιβλιάριο Υγείας και την ταυτότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ