Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου

Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του Δήμου. Οι εργαζόμενοι προτίθενται να μπλοκάρουν τη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση συντήρησης, ελέγχου και επισκευής όλων των οχημάτων του Δήμου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο δημαρχείο της πόλης.

Με το νέο διαγωνισμό, ύψους 4.065.150, η διοίκηση του δήμου συνεχίζει την εκχώρηση των υπηρεσιών του Μηχανουργείου σε εργολάβους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) καταγγέλλει ότι «εδώ και δύο περίπου χρόνια, με δύο συνεχόμενες συμβάσεις, έπειτα από ανάλογους διαγωνισμούς, έχουν δοθεί πάνω από 3.500.000 ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου». Υπενθυμίζει καταγγελίες συναδέλφων ότι οι εργολάβοι πληρώνονται πολλές εργασίες που έχουν πραγματοποιήσει τεχνίτες του Δήμου. Και σημειώνει ότι στη νέα σύμβαση ορίζουν ότι οι μεγαλοεταιρείες θα μπορούν να παίρνουν ανταλλακτικά από τις αποθήκες του δήμου και θα ελέγχουν (!) τους τεχνίτες του δήμου αν πραγματοποιούν εργασίες στα οχήματα. Ορίζεται ως υπεύθυνος του στόλου των οχημάτων η ιδιωτική εταιρεία που θα μειοδοτήσει και όχι οι υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των επισκευών και συντηρήσεων στο στόλο των οχημάτων μπορούν να γίνουν από την Υπηρεσία του Δήμου με πολύ λιγότερα χρήματα, αρκεί οι εργαζόμενοι να έχουν εργαλεία και ανταλλακτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ