Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
«Λυτοί και δεμένοι» για να περάσει η «αξιολόγηση»

Σε συμπτώματα εξαχρείωσης των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» (ΓΟΝΚ) οδηγεί η σύμπλευσή τους με διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου, για να επιβάλουν με το μαστίγιο και το καρότο την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε διαθεσιμότητα, σε απολύσεις, στην ισχυροποίηση της επιχειρηματικής δράσης του νοσοκομείου σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ), στο ΓΟΝΚ, παροτρύνονται οι προϊστάμενες να προχωρήσουν γρήγορα στη σύνταξη των «αξιολογήσεων», δουλεύοντας ακόμα και Σαββατοκύριακα, έναντι χορήγησης πλασματικών ρεπό. Ανάλογες υποσχέσεις για χορήγηση ρεπό, όπως έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έταζαν και οι υποψήφιοι της ΝΔ, προκειμένου να ψηφιστούν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Το θέμα συζητήθηκε και στη γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου, όπως αναφέρει η ΑΣΥ, από συνδικαλίστρια της ΝΔ διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι «"με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τους προϊστάμενους και τις προϊστάμενες". Πώς αλήθεια τους προστατεύει; Ενα 30% των προϊσταμένων δεν θα κριθούν υποχρεωτικά από το νόμο ως κακοί προϊστάμενοι με όλες τις συνέπειες; Πώς προστατεύονται οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, όταν με αυθαίρετα κριτήρια θα τους εντάξουν στο 15% των "αχρήστων"; Και αλήθεια ποιοι είναι οι άχρηστοι; Αυτοί που είναι κακοπληρωμένοι, που πληρώνονται τα εξαιρέσιμά τους μετά από μήνες, που εργάζονται νύχτες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους, που εργάζονται μισή ώρα παραπάνω τη μέρα χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ για την παραπανήσια αυτή δουλειά, που εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς;»

«Πρόκειται για χοντρό ψέμα! - καταγγέλλει η ΑΣΥ. Αν κάποιος ωφεληθεί, δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευτές, αλλά αποκλειστικά και μόνο η αντιλαϊκή πολιτική, για την εφαρμογή της οποίας πασχίζουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μπλε, πράσινοι ή δήθεν ακομμάτιστοι!»

Στη συνέχεια, η ΑΣΥ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), γιατί μαζί με ένα μέρος του στελεχικού δυναμικού της εργοδοσίας, ενήργησαν σχεδιασμένα για να σπάσουν την αντίσταση των συναδέλφων ενάντια στην αξιολόγηση. Παράλληλα, προειδοποιεί τον «εργοδοτικό μηχανισμό και την ίδια τη Διοίκηση του νοσοκομείου» πως «η τρομοκρατία και οι φραστικοί προπηλακισμοί εκ μέρους τους, που επιχειρήθηκε σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στη γενική συνέλευση του σωματείου την Τρίτη 7 Οκτώβρη δεν πιάνει τόπο. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους συνδικαλιστικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς, που βάζουν εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Να είμαστε μπροστά στην οργάνωση της πάλης, ενάντια στην εργοδοσία και στους μηχανισμούς της.

Καλούμε - καταλήγει - όλους τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, όλους τους εργαζόμενους, χωρίς φόβο, να απομονώσουν το μηχανισμό της διοίκησης, που τρομοκρατεί. Να μη σκύψουν το κεφάλι σε κείνους τους προϊστάμενους, που μας ανοίγουν το λάκκο για το "δικό μας το καλό", για να βολεύονται αυτοί στις θεσούλες τους και στα προνόμιά τους. Οσοι προϊστάμενοι αισθάνονται δίπλα στους εργαζόμενους τους καλούμε να μην προχωρήσουν στις εισηγήσεις και στην αξιολόγηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ