Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Εικαστικά
Τα «Καλύτερα» της «Μέδουσας»

Μια επιλογή των «Καλύτερων έργων» των καλλιτεχνών που παρουσίασε την περίοδο 2000-2001 στην αίθουσά της, φιλοξενεί έως τις 27 Ιουλίου η Αίθουσα Τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). Φιλοξενούνται έργα των: Γ. Ρόρρη, Α. Ξάνθου, Γ. Τζερμιά και Στ. Στάμου.

Στη δουλιά του Γιώργου Ρόρρη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μισέλ Φάις: «Το μέτρο του ζωγράφου είναι η πίστη σε αυτό που βλέπει στο ορατό, είναι αιχμάλωτος του ορατού. Μέσα από τη σκοπιά ωστόσο μιας ύλης, που είτε κλείνεται πεισματικά στον εαυτό της, είτε εξαϋλώνεται, είτε ζητάει την επανασύστασή της σε μια άλλη κατάσταση».

Η Αννίτα Ξάνθου παρουσιάζει γλυπτά που γυρίζουν και θροΐζουν, φτιαγμένα από αλουμίνιο, σίδερο, μικρούς ηλεκτρικούς μηχανισμούς και κορδέλες όλο χρώματα, ενώ ο ζωγραφικός χώρος του Γιάννη Τζερμιά στην καινούρια του δουλιά που παρουσιάζεται, εμπλουτίζεται με τη φιγούρα. Τέλος, ο Στέργιος Στάμος, όπως αναφέρει η Ολίγκα Μηλιαρέση - Φωκά, «επιλέγει τις ιστορικές και μυθολογικές θάλασσες της πατρίδας του, ζητώντας από το κοινό να ανατρέξει άλλοτε στην Ελληνική Ιστορία, άλλοτε πάλι στην πλούσια μυθολογία ή ενίοτε να "αφουγκραστεί" θάλασσες που κρύβουν ελπίδες, μα και πόνο, από ναύτες που χάθηκαν».

Παράλληλα στους χώρους της «Μέδουσας», παρουσιάζονται δημιουργίες των: Νάκη Τατσιόγλου, Γιώργου Γυπαράκη, Αντώνη Νίκογλου, Βάλλυς Νομίδου, Αριάννας Δημητριάδη, Λίνας Μπέμπη, Κώστα Κουλεντιανού, Κώστα Ιωαννίδη, Μαρίας Γρηγοριάδη, Παναγιώτη Λιναρδάκη, Γιάννη Λασηθιωτάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ