Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στο άνοιγμα φαρμακαποθηκών το Σάββατο

Το απόφαση του δημάρχου να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακαποθηκών που εδρεύουν στο Δήμο της Αθήνας και το Σάββατο, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός συμβουλος, τόνισε πως «το αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, να παρθεί πίσω η απόφαση του δήμου που δίνει το ελεύθερο στις φαρμακαποθήκες να δουλεύουν τα Σάββατα, είναι ένα αίτημα δίκαιο». Θύμισε ότι και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας είχε εναντιωθεί σε αντίστοιχη προσπάθεια που έκανε ο δήμαρχος να αφήσει τα Σάββατα ελεύθερα στη λειτουργία των φαρμακείων.

Για το θέμα παρενέβη και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Γιώτα Ταβουλάρη, που το χαρακτήρισε ως «ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου» και σημείωσε ότι «η εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από φάρμακα και των φαρμακείων που λειτουργούν μπορούν απρόσκοπτα να συνεχιστεί με το σύστημα που ίσχυε, των διημερευόντων φαρμακαποθηκών την ημέρα του Σαββάτου, δύο με τρεις στο δήμο που καλύπτουν έτσι τις ανάγκες». Υπογράμμισε πως με το άνοιγμα το Σαββάτο ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου για να φτάσουμε σε κυλιόμενες συμβάσεις, μεγαλύτερη πίεση προς τους εργαζόμενους και να πάμε μετά στη φαρμακοβιομηχανία, όπου με απίστευτα επιχειρήματα θα σπάσει το ωράριο του κλάδου».

Για τον Προμπονά

Παράλληλα, ο Ν. Σοφιανός ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην προσφυγή εναντίων 13 κατοίκων της περιοχής του «Προμπονά», οι οποίοι υπερασπίζονται μια περιοχή που είναι από τις τελευταίες μεγάλες στην Αθήνα για να μπορεί να κάνει μια αναμόρφωση σε όφελος των κατοίκων. Η αλλαγή από «ΒΙΟΠΑ» σε «ΒΙΟΠΑ σε εξυγίανση» δίνει τη δυνατότητα για χρήσεις εμπορικών καταστημάτων χωρίς εξαιρέσεις, εκθεσιακά κέντρα, γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες κτλ. Ολα αυτά σε 55 στρέμματα που πρέπει να αποδοθούν όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους κατοίκους της Αθήνας που δεν έχουν μία ανάσα ελεύθερης γης. Με την αλλαγή της χρήσης γης μόλις τα 18,5 στρέμματα θα είναι ελεύθεροι χώροι και σε αυτούς θα περιλαμβάνονται οι δρόμοι και παράπλευρες λειτουργίες. Ο «Προμπονάς» θα πήξει στο τσιμέντο. Ο Δήμος πρέπει να ακυρώσει αυτήν την προσφυγή εναντίον των κατοίκων. Ακόμα και ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία, ο Απόλλωνας Σμύρνης, είναι αντίθετος σε αυτούς τους σχεδιασμούς και θεωρεί ότι αυτοί οι χώροι είναι πολύτιμοι για αθλητικές λειτουργίες μαζί με χώρους χαμηλής βλάστησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στην επίθεση για τους εργαζόμενους στο Φάρμακο (2020-12-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάσταση στα Εξάρχεια (2016-07-27 00:00:00.0)
Επιτρέπει τη λειτουργία φαρμακαποθηκών το Σάββατο (2014-08-30 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το πενθήμερο των φαρμακοϋπαλλήλων (2014-02-28 00:00:00.0)
«Ανάπλαση» μέσω τσιμεντοποίησης (2007-01-09 00:00:00.0)
Από την ποινική δίωξη στην ...ιδιωτικοποίηση! (2002-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ