Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόλυση συνδικαλιστή στην «COMMSQUARE»

Σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της, στις 11 π.μ., από το ΣΕΤΗΠ

Την παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Γιώργου Βασιλάκη, από την πολυεθνική εταιρεία Πληροφορικής βελγικών συμφερόντων COMΜSQUΑRE, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ. Για την απόλυση οργανώνει σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, στις 11 π.μ. (Παπαρηγοπούλου 21, Αγία Παρασκευή).

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο συνδικαλιστής, ενώ δούλευε τέσσερα χρόνια στην επιχείρηση αυτή, η οποία επανειλημμένως του είχε αναθέσει να την εκπροσωπεί σε διάφορες χώρες, ξαφνικά η εργοδοσία «αποφάσισε πως "το όραμα της επιχείρησης δεν ταιριάζει με τη δουλειά του"! (...)Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να του προσφέρουν διπλάσια αποζημίωση για να αποδεχτεί την απόλυση!»

Το ΣΕΤΗΠ, απευθυνόμενο στην εργοδοσία, επισημαίνει ότι «λόγω του ταξικού προσανατολισμού του, έχει βρεθεί αντιμέτωπο με πολλές προσπάθειες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και ποινικοποίησής της. Ομως, τέτοια χτυπήματα δεν μας τρόμαξαν ούτε μας τρομάζουν. Απεναντίας με ακόμα περισσότερες δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας (...). Τέλος ενημερώνουμε την πολυεθνική (...) ότι ο Νόμος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα δεν άλλαξε ακόμα! (...) Και ακόμη περισσότερο, τα Συνδικαλιστικά Στελέχη του ΠΑΜΕ δεν ανήκουν στην κατηγορία των Συνδικαλιστών των συναλλαγών και των συμβιβασμών με την εργοδοσία».

Καταλήγοντας, αναφέρει πως τέτοια χτυπήματα παίζουν το ρόλο «του προπομπού για την προσπάθεια των εργοδοτών να ξηλώσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους στην εν λόγω πολυεθνική, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου να καταδικάσουν την προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ