Κυριακή 26 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Τουρνουά στη μνήμη Τ. Πετροσιάν

Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Βραζιλία

Στη Μόσχα οι τοπικές σκακιστικές ενώσεις και η Ρωσική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνουν το καθιερωμένο Διεθνές Τουρνουά από το 1984 στη μνήμη του 9ου (από την καθιέρωση του θεσμού) στη σειρά Παγκόσμιου Πρωταθλητή Τιγκράν Πετροσιάν.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος έχει αφιερώσει το διεθνές τουρνουά στα 85 χρόνια από τη γέννηση του Πετροσιάν.

Το Δ.Τ. θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη έως την Τρίτη 11 Νοέμβρη και είναι κατηγορίας 21! Συμμετέχουν: Ο 3 φορές πρωταθλητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Λεβόν Αρονιάν, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βλαντιμίρ Κράμνικ, ο 2 φορές Παγκόσμιος στο γρήγορο (5') σκάκι Αλεξάντερ Γκρίστσουκ, ο 2 φορές πρωταθλητής Ρωσίας Αλεξάντερ Μορόζεβιτς. Επίσης θα αγωνιστούν οι Μπόρις Γκέλφαντ, Πίτερ Λέκο, Ντιν Λίζχεν, Ερνέστο Ιναρκίεβ, ενώ τα χρηματικά έπαθλα έχουν ορισθεί στα 100.000 ευρώ.

Ο Τιγκράν Πετροσιάν, ένας από τους πολλούς Σοβιετικούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές (1963 έως 1969) είχε αγωνισθεί σε 10 Ολυμπιάδες με την ΕΣΣΔ σημειώνοντας το φανταστικό αποτέλεσμα 78 νίκες, 50 ισοπαλίες και 1 ήττα!

* Το 10ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 16 Νοέμβρη έως 4 Δεκέμβρη 2014 στην Χουίζ ντε Φόρα της Βραζιλίας. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Περού, αλλά με τη συγκατάθεση της FIDE θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη της Χουίζ ντε Φόρα, 3 ώρες από τα περίφημα Λιμάνια του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο. Οι κατηγορίες μαθητών και μαθητριών που θα αγωνισθούν είναι: <7 χρόνων, <9 χρόνων, <11 χρόνων, <13 χρόνων, <15 χρόνων και <17 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ