Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Διεκδικούν για να σταθούν στα πόδια τους

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου οργανώνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους πληγέντες

Σπίτι εντελώς κατεστραμμένο στην περιοχή Τσαλαβούτα όπου κινδύνεψε ηλικιωμένος
Σπίτι εντελώς κατεστραμμένο στην περιοχή Τσαλαβούτα όπου κινδύνεψε ηλικιωμένος
Στις εργατογειτονιές του Περιστερίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ. Το πρωί του Σαββάτου περιόδευσαν στις περιοχές που περισσότερο επλήγησαν από τις πλημμύρες Τσαλαβούτα, Αγ. Τριάδας και Ρουπάκι.

Οι καταγγελίες των κατοίκων έπεφταν βροχή: Οι υποδομές ανύπαρκτες. Εδώ και δεκαετίες ζουν κάθε χρόνο τον ίδιο εφιάλτη. Μάλιστα, όπως έλεγαν, κανένας αρμόδιος από την Τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε, έστω μετά τη νεροποντή. «Φτάνουμε στο σημείο να χρεωνόμαστε μέχρι και 700 ευρώ για την απάντληση υδάτων από τα υπόγεια των πολυκατοικιών. Ως πότε θα πληρώνουμε τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις τους;», έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους δεκάδες κατοίκους που στέγνωνε την οικοσκευή του σε ένα στενό της Τσαλαβούτα.

Σε όλους τους δρόμους το κλιμάκιο του ΚΚΕ εισέπραττε την απόγνωση και την οργή των κατοίκων. Η περιοδεία συνεχίστηκε με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτήν στο Ρουπάκι. Στην οδό Φιλιππιάδος, που χτυπήθηκε άσχημα, με το νερό να φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα, η μυρωδιά πετρελαίου είναι έντονη. Οπως εξηγούν οι περίοικοι, το νερό πήρε ακόμα και όσες δεξαμενές από τα υπόγεια είχαν γεμίσει με πετρέλαιο για το χειμώνα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, από την πρώτη στιγμή, προσπαθεί να οργανώσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη, να οργανωθεί η πάλη των κατοίκων για να «μην ξεχαστεί η υπόθεση», όπως λένε χαρακτηριστικά τα μέλη της. Από την Παρασκευή το βράδυ συλλέγουν ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Χρήστο Κατσώτη δίπλα στους πληγέντες
Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Χρήστο Κατσώτη δίπλα στους πληγέντες

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ