Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρίζος Μαρούδας

Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας δίνουν αγωνιστικό βροντερό «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα με αποφάσεις Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Χιλιάδες παιδιά αγροτών είναι άνεργα σε πόλεις και χωριά καθώς η μείωση του εισοδήματος με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων και τις συνεχείς αυξήσεις στα μέσα και εφόδια οδηγεί στη φτώχεια, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Η νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από αρχές του χρόνου αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις και το αγροτικό εισόδημα, συνεχίζει να αποδεσμεύει τις ενισχύσεις από την παραγωγή. Τα χαράτσια σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ στα σπίτια, στη γη και τις στάνες, η φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ δίνουν τη χαριστική βολή.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση μαζί με τα αδέλφια μας εργάτες και εργάτριες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Ολοι μαζί στο Σύνταγμα να διαδηλώσουμε ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια, να προβάλουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανατροπή αυτών των πολιτικών και του σάπιου συστήματος που τις επιβάλλει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ