Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε απεργία οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΗ

Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τον αγώνα τους στηρίζουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, κλιμάκια των οποίων βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως η διοίκηση της ΕΑΣΗ «εξαπέλυσε πογκρόμ παράνομων απολύσεων (έχει απολυθεί σχεδόν το μισό προσωπικό σε λιγότερο από 1 χρόνο), εκβιαστικών μειώσεων σε μισθούς που φτάνουν το 40% (!) και χρωστάει 1 εκατομμύριο ευρώ σε δεδουλευμένα». Υπογραμμίζει ακόμα πως επέβαλε συνθήκες εντατικοποίησης που, σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οδήγησαν σε δυο θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της "ανταγωνιστικότητας" και της "ανάπτυξης" που έταξαν στους εργαζόμενους όταν μιλούσαν για "business plan" που επεξεργάστηκαν από κοινού η Διοίκηση, η Τράπεζα Πειραιώς και η "ανεξάρτητη" εταιρεία ICAP», επισημαίνει και προσθέτει πως στα αποτελέσματα αυτά συντέλεσε και η προώθηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, «που μετέτρεψε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε επιχειρήσεις».

«Η μετάλλαξη των συνεταιριστικών οργανώσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες οδηγεί την ΕΑΣΗ να δείχνει όλο και πιο αντεργατικό πρόσωπο», τονίζει από την πλευρά της η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ